Zapečené Brvebro

Zapečené cože co? Že jste to nikdy neslyšeli? To se nedivíme, název jsme si vymysleli, ale jídlo určitě mnozí znát budou. Protože jde o dobré, rychlé jídlo a i v tomto případě platí, že dětem i dospělým chutná.

Potřebujeme:

  • 8 ks brambor

  • 1 brokolici

  • 1 cibuli

  • 1 konzervu vepřového masa

  • 15 dkg strouhaného sýra

  • 4 vejce

  • ½ hrnku mléka

  • sůl, pepř

  • máslo nebo olej

Postup:

  • Nejprve si brambory oloupeme a předvaříme do skoro měkka. Po uvaření necháme vychladnout

  • Mezitím si v hrnci v lehce osolené vodě uvaříme brokolici, pěkně celou a pěkně do měkka. Netrvá to dlouho, asi 5 minut

  • Máme-li i brokolici uvařenou, vyjmeme ji z lázně a taktéž necháme chladnout

  • Oloupeme si cibuli a nakrájíme na drobno

  • Na pánvi si rozehřejeme trošičku oleje a necháme na něm cibuli zesklovatět

  • Pak na cibuli dáme obsah konzervy a necháme na mírném ohni prohřát tak, aby se celá ohřála a rozpustila. Občas promícháme

  • Mezitím si připravíme pekáček, do kterého budeme vše dávat. Vymažeme jej olejem nebo máslem, důkladně

  • Přes kráječ nebo nožem pokrájíme brambory na malé kousky

  • Přidáme rozehřáté maso s cibulí z pánve

  • Z brokolice si odkrájíme růžičky od stonku, pokrájíme je na menší kousky a taktéž přidáme do pekáčku

  • Osolíme a opepříme

  • Vše důkladně promícháme, dle potřeby ještě dochutíme

  • Ve větším hrnku si rozkvrdláme vejce s mlékem a směsí polijeme celý obsah pekáčku

  • Zasypeme strouhaným sýrem

  • Dáme do trouby a pečeme na 160 stupňů po dobu 15-ti minut

Je to tak skvělé, že leckdo by si spálil ústa, jak by se cpal právě hotovým brvebrem. Nandaváme na talíř a už foukáme, abychom si sousto ochladili. Než se však zakousneme, sluší se popřát dobrou chuť. Tak tedy dobrou...