Zapečené Brvebro
Zapečené cože co? Že jste to nikdy neslyšeli? To se nedivíme, název jsme si vymysleli, ale jídlo určitě mnozí znát budou. Protože jde o dobré, rychlé jídlo a i v tomto případě platí, že dětem i dospělým chutná.
Potřebujeme:
8 ks brambor
1 brokolici
1 cibuli
1 konzervu vepřového masa
15 dkg strouhaného sýra
4 vejce
½ hrnku mléka
sůl, pepř
máslo nebo olej
Postup:
Nejprve si brambory oloupeme a předvaříme do skoro měkka. Po uvaření necháme vychladnout
Mezitím si v hrnci v lehce osolené vodě uvaříme brokolici, pěkně celou a pěkně do měkka. Netrvá to dlouho, asi 5 minut
Máme-li i brokolici uvařenou, vyjmeme ji z lázně a taktéž necháme chladnout
Oloupeme si cibuli a nakrájíme na drobno
Na pánvi si rozehřejeme trošičku oleje a necháme na něm cibuli zesklovatět
Pak na cibuli dáme obsah konzervy a necháme na mírném ohni prohřát tak, aby se celá ohřála a rozpustila. Občas promícháme
Mezitím si připravíme pekáček, do kterého budeme vše dávat. Vymažeme jej olejem nebo máslem, důkladně
Přes kráječ nebo nožem pokrájíme brambory na malé kousky
Přidáme rozehřáté maso s cibulí z pánve
Z brokolice si odkrájíme růžičky od stonku, pokrájíme je na menší kousky a taktéž přidáme do pekáčku
Osolíme a opepříme
Vše důkladně promícháme, dle potřeby ještě dochutíme
Ve větším hrnku si rozkvrdláme vejce s mlékem a směsí polijeme celý obsah pekáčku
Zasypeme strouhaným sýrem
Dáme do trouby a pečeme na 160 stupňů po dobu 15-ti minut
Je to tak skvělé, že leckdo by si spálil ústa, jak by se cpal právě hotovým brvebrem. Nandaváme na talíř a už foukáme, abychom si sousto ochladili. Než se však zakousneme, sluší se popřát dobrou chuť. Tak tedy dobrou...