Vinná klobása
Typické jídlo pro vánoční čas. Samozřejmě, že i mimo tuto dobu se dá jíst a pochutnat si na ní, ovšem koho během roku takové jídlo napadne? Nás popravdě ne, i když jednou... A právě proto přinášíme recept a hned na dvě možné přípravy.
Potřebujeme:
0,6 kg vinné klobásy (od slova vinout, nikoliv víno)
olej
případně – hladkou mouku, vejce a strouhanku
Přílohou mohou býti brambory, salát, nebo pečivo
Postup:
Nejprve je důležité si ji smotat do jakéhosi šneka, ne příliš velkého
Aby se nám nerozmotal, propichujeme jej špejlí skrz ze dvou stran do kříže, lépe se s klobásou pak manipuluje a nehrozí, že by se nám rozmotala
Vinnou klobásu můžeme na trošce rozpáleného oleje na pánvi osmažit na přírodno, tedy tak jak je a pěkně z obou stran
Druhou variantou je, že ji obalíme v hladké mouce, rozšlehaném a osoleném vejci a strouhance a pak ji klasicky smažíme. Taktéž z obou stran. Tady ale pozor, abychom nezapomněli na špejle, které nám klobásu drží pohromadě
Jak prosté, rychlé a hlavně chutné, i když popravdě, dětem to asi moc nepojede. Ale co, neví o co přicházejí a my si ji dáme velice rádi. Všem, kteří jsou na tom podobně, přejeme dobrou chuť.