Vajíčka míchaná

Tak toto jídlo zná podle mého úplně každý. Ono také zamíchat vajíčka na pánvi není nic složitého a těžkého, jenže taková míchaná vajíčka mají mít styl a ten se trošičku od obyčejného zamíchání vajec docela liší. A potom taková míchaná vajíčka, to je teprve snídaně deluxe, kterou potěšíte každou svou milou.

Příprava je naprosto jednoduchá a potřebujeme:

  • dvě vejce na osobu

  • kousek měkkého salámu a nemusí být vcelku

  • cibuli

  • sůl, pepř, červenou papriku

  • olej nebo máslo

  • jarní cibulku, šnitlík nebo petrželku na posyp

Jde se vařit:

  • Jarní cibulku, šnitlík nebo petrželku, tedy to zelené, co jsme si připravili, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na drobno.

  • Salám si nakrájíme na kostičky.

  • Cibuli si oloupeme a nakrájíme na jemno.

  • Na pánvi si rozehřejeme olej nebo máslo, podle toho, co preferujeme, přidáme cibuli a salám. Cibule nám zesklovatí, zatímco salám se lehce osmahne.

  • Mezitím si do nádoby vyklepneme vejce, pořádně rozmícháme a nadešel-li čas, šup s tím na pánev.

  • Osolíme a pořádně promícháme. Na mírnějším ohni pomalu smažíme.

  • Máme-li vajíčka osmažená, sundáme z plotny, opepříme a znovu promícháme.

  • Nandáme na talíř, lehce zaprášíme červenou paprikou a posypeme nakrájenou cibulkou, šnitlíkem nebo petrželkou.

Jako nejideálnější příloha je pečivo, respektive chléb s máslem nebo bez, prostě jak má každý rád.

Takový tip na závěr, ta moje buchta má k míchaným vajíčkům ráda chléb s máslem, posypaný strouhaným sýrem. Co by ten její kuchta pro ni neudělal.

Jde se snídat a proto dobrou chuť.