Vajíčka míchaná
Tak toto jídlo zná podle mého úplně každý. Ono také zamíchat vajíčka na pánvi není nic složitého a těžkého, jenže taková míchaná vajíčka mají mít styl a ten se trošičku od obyčejného zamíchání vajec docela liší. A potom taková míchaná vajíčka, to je teprve snídaně deluxe, kterou potěšíte každou svou milou.
Příprava je naprosto jednoduchá a potřebujeme:
dvě vejce na osobu
kousek měkkého salámu a nemusí být vcelku
cibuli
sůl, pepř, červenou papriku
olej nebo máslo
jarní cibulku, šnitlík nebo petrželku na posyp
Jde se vařit:
Jarní cibulku, šnitlík nebo petrželku, tedy to zelené, co jsme si připravili, omyjeme, necháme okapat a nakrájíme na drobno.
Salám si nakrájíme na kostičky.
Cibuli si oloupeme a nakrájíme na jemno.
Na pánvi si rozehřejeme olej nebo máslo, podle toho, co preferujeme, přidáme cibuli a salám. Cibule nám zesklovatí, zatímco salám se lehce osmahne.
Mezitím si do nádoby vyklepneme vejce, pořádně rozmícháme a nadešel-li čas, šup s tím na pánev.
Osolíme a pořádně promícháme. Na mírnějším ohni pomalu smažíme.
Máme-li vajíčka osmažená, sundáme z plotny, opepříme a znovu promícháme.
Nandáme na talíř, lehce zaprášíme červenou paprikou a posypeme nakrájenou cibulkou, šnitlíkem nebo petrželkou.
Jako nejideálnější příloha je pečivo, respektive chléb s máslem nebo bez, prostě jak má každý rád.
Takový tip na závěr, ta moje buchta má k míchaným vajíčkům ráda chléb s máslem, posypaný strouhaným sýrem. Co by ten její kuchta pro ni neudělal.
Jde se snídat a proto dobrou chuť.