Tři druhy mas
Hned zpočátku je nutné přiznat, že nejde tak úplně o tři různá masa. Doma děláme trošku levnější, takovou tu naši domácí verzi. Ale chuť, ta je skvělá. Jen počítáme s tím, že směsi by měli před tepelnou přípravou v lednici odpočívat alespoň 2 hodiny.
Ingredience:
2 plátky vepřové plece nebo krkovičky
2 kuřecí prsa
1 klobása
1 rajské
1 paprika
1 rajčatový protlak
¼ hlávkového zelí nebo kapusty
pórek
houbové koření, máme-li, tak trošku čerstvých nebo sušených hub
grilovací koření
sladká paprika
adžika (nemusí být)
sůl, pepř
olej
a jako příloha rýže, brambory nebo hranolky.
Postup:
připravíme si dvě mísy a dvě pánve
vepřové maso si nakrájíme na nudličky
to samé uděláme s paprikou a hlávkovým zelím / kapustou
to vše dáme do první mísy
okořeníme dvěma špetkami grilovacího koření a špetkou adžiky
lehce osolíme a opepříme
přidáme rajský protlak
zakápneme 1 lžící oleje a promícháme
přikryjeme a dáme do ledničky odstát
kuřecí maso si nakrájíme taktéž na nudličky
rajské nakrájíme na kostičky a s kuřecím masem dáme do druhé mísy
přidáme dvě špetky sladké papriky a špetku houbového koření
osolíme, opepříme
přidáme 1 – 2 lžíce oleje a důkladně promícháme
také tuto mísu přikryjeme a dáme do lednice odstát
každou směs smažíme zvlášť, tedy vepřovou na jedné a kuřecí na druhé pánvi
olej již nedáváme, máme jej ve směsi
je důležité masa opéct ze všech stran a do měkka
mezitím si pórek a klobásu krájíme na tenká kolečka a houby, pokud nemáme sušené, na tenké plátky
máme-li vepřové maso měkké, přidáme pórek a klobásu a společně ještě chvíli orestujeme
do kuřecího, je-li měkké, přidáme trošku hub a taktéž společně orestujeme
na závěr obě směsi smícháme (nemusí být a lze tak vychutnat každou zvlášť) a společně prohřejeme
dle potřeby dochutíme solí a pepřem
Jídlo je na přípravu poněkud náročnější, ovšem výsledek je opravdovou odměnou. Přejeme vám dobrou chuť.