Tři druhy mas

Hned zpočátku je nutné přiznat, že nejde tak úplně o tři různá masa. Doma děláme trošku levnější, takovou tu naši domácí verzi. Ale chuť, ta je skvělá. Jen počítáme s tím, že směsi by měli před tepelnou přípravou v lednici odpočívat alespoň 2 hodiny.

Ingredience:

  • 2 plátky vepřové plece nebo krkovičky

  • 2 kuřecí prsa

  • 1 klobása

  • 1 rajské

  • 1 paprika

  • 1 rajčatový protlak

  • ¼ hlávkového zelí nebo kapusty

  • pórek

  • houbové koření, máme-li, tak trošku čerstvých nebo sušených hub

  • grilovací koření

  • sladká paprika

  • adžika (nemusí být)

  • sůl, pepř

  • olej

a jako příloha rýže, brambory nebo hranolky.

Postup:

  • připravíme si dvě mísy a dvě pánve

  • vepřové maso si nakrájíme na nudličky

  • to samé uděláme s paprikou a hlávkovým zelím / kapustou

  • to vše dáme do první mísy

  • okořeníme dvěma špetkami grilovacího koření a špetkou adžiky

  • lehce osolíme a opepříme

  • přidáme rajský protlak

  • zakápneme 1 lžící oleje a promícháme

  • přikryjeme a dáme do ledničky odstát

  • kuřecí maso si nakrájíme taktéž na nudličky

  • rajské nakrájíme na kostičky a s kuřecím masem dáme do druhé mísy

  • přidáme dvě špetky sladké papriky a špetku houbového koření

  • osolíme, opepříme

  • přidáme 1 – 2 lžíce oleje a důkladně promícháme

  • také tuto mísu přikryjeme a dáme do lednice odstát

  • každou směs smažíme zvlášť, tedy vepřovou na jedné a kuřecí na druhé pánvi

  • olej již nedáváme, máme jej ve směsi

  • je důležité masa opéct ze všech stran a do měkka

  • mezitím si pórek a klobásu krájíme na tenká kolečka a houby, pokud nemáme sušené, na tenké plátky

  • máme-li vepřové maso měkké, přidáme pórek a klobásu a společně ještě chvíli orestujeme

  • do kuřecího, je-li měkké, přidáme trošku hub a taktéž společně orestujeme

  • na závěr obě směsi smícháme (nemusí být a lze tak vychutnat každou zvlášť) a společně prohřejeme

  • dle potřeby dochutíme solí a pepřem

Jídlo je na přípravu poněkud náročnější, ovšem výsledek je opravdovou odměnou. Přejeme vám dobrou chuť.