Tortilla
Mnozí ji znají z nabídky mnoha fastfoodů, ale zkusil ji někdo doma? My ano a už žádnou jinou ani nepotřebujeme. Pojďme si ji připravit krok za krokem.
Budeme potřebovat:
1 balení tortil
1 cibuli
1 ledový salát
2 rajčata
1 papriku
1 salátovou okurku
2 kuřecí prsa nebo 300g vepřové pečeně
sůl, pepř, grilovací koření
francouzský dresink
tatarskou omáčku
olej
Příprava:
Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky.
Ledový salát natrháme na kousky.
Rajčata nakrájíme na půlměsíčky.
Papriku a okurku na nudličky či kousky.
Maso si pokrájíme na nudličky.
A jdeme na to:
Na pánvi si rozehřejeme olej, přidáme maso, osolíme, opepříme a okořeníme. Necháme opéct do měkka.
Máme-li maso, na druhé a suché pánvi, tedy bez oleje, prohřejeme tortily dle návodu, cca po dobu několika vteřin z obou stran.
Prohřátou tortillu pomažeme z jedné strany tatarkou.
Na prostředek tortilly, na pomazanou stranu, poklademe maso se zeleninou, od každé trošku.
Tortillu můžeme smotat jako palačinku, nebo ohnout nejprve spodní okraj a poté strany.
Na vrch zastříkneme dresingem.
A je hotovo. Variací dle vlastních chutí bude přehršel, chce to jen nebýt líný a tu trošku času přípravě věnovat. Výsledek totiž za to jednoznačně stojí. Dobrou chuť.