Tortilla

Mnozí ji znají z nabídky mnoha fastfoodů, ale zkusil ji někdo doma? My ano a už žádnou jinou ani nepotřebujeme. Pojďme si ji připravit krok za krokem.

Budeme potřebovat:

  • 1 balení tortil

  • 1 cibuli

  • 1 ledový salát

  • 2 rajčata

  • 1 papriku

  • 1 salátovou okurku

  • 2 kuřecí prsa nebo 300g vepřové pečeně

  • sůl, pepř, grilovací koření

  • francouzský dresink

  • tatarskou omáčku

  • olej

Příprava:

  • Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlměsíčky.

  • Ledový salát natrháme na kousky.

  • Rajčata nakrájíme na půlměsíčky.

  • Papriku a okurku na nudličky či kousky.

  • Maso si pokrájíme na nudličky.

A jdeme na to:

  • Na pánvi si rozehřejeme olej, přidáme maso, osolíme, opepříme a okořeníme. Necháme opéct do měkka.

  • Máme-li maso, na druhé a suché pánvi, tedy bez oleje, prohřejeme tortily dle návodu, cca po dobu několika vteřin z obou stran.

  • Prohřátou tortillu pomažeme z jedné strany tatarkou.

  • Na prostředek tortilly, na pomazanou stranu, poklademe maso se zeleninou, od každé trošku.

  • Tortillu můžeme smotat jako palačinku, nebo ohnout nejprve spodní okraj a poté strany.

  • Na vrch zastříkneme dresingem.

A je hotovo. Variací dle vlastních chutí bude přehršel, chce to jen nebýt líný a tu trošku času přípravě věnovat. Výsledek totiž za to jednoznačně stojí. Dobrou chuť.