Těstovinový jarní salát

Nenechme se zmýlit, jarní salát si připravujeme v kterémkoliv ročním období. Recept mi byl jednou prozrazen mojí tetou netetou a salát se tak ujal, že se opravdu stal nedílnou součástí našeho jídelníčku.

Potřebujeme:

  • 1 balení těstovin, ne špagety

  • 400 g točeného, junioru nebo kuřecího salámu vcelku

  • 6 rajských

  • 2 barevné papriky

  • 1 salátovou okurku

  • 4-5 vrchovatých lžic majonézy

  • sůl, pepř

Postup přípravy:

  • těstoviny si uvaříme dle návodu a po uvaření procedíme ve studené vodě

  • okurku oloupeme, papriky zbavíme středu a společně s rajčaty vše nakrájíme na kostičky

  • těstoviny i nakrájenou zeleninu dáme do mísy

  • přidáme špetku až dvě pepře a promícháme

  • nyní vmícháme majonézu dle chuti (někdo raději majonézy více, jiný méně)

  • po důkladném promíchání dle potřeby osolíme a znovu promícháme

  • máme-li dochuceno a promícháno, dáme do lednice alespoň na dvě hodiny uležet (nejlépe do druhého dne, to ale málokdy vydržíme)

  • malý tip na závěr: ta moje buchta pro lepší chuť přimíchává ještě dvě malé lžičky tatarky. Já ne a zmizí stejně rychle.

Tak si nechte chutnat ... nezbyde.