Tatarák
Do jisté doby výsadek honorace. Jenže ty doby jsou ty tam a dnes tak v mnoha restauracích si můžeme tuhle lahodu ze syrového masa, s hromádkami surovin k vlastnímu dochucení, dopřát všichni. Ovšem je to tak správně? My si tatarák děláme sami a již namíchaný a takový postup považujeme za jediný správný. A takto na to jdeme:
Suroviny:
400 g hovězího zadního
2 cibule
8 stroužků česneku
1 vejce
sůl, pepř
1 – 2 lžičky sladké papriky
1 – 2 lžičky mletého kmínu
2 lžíce kečupu
2 lžíce plnotučné hořčice
1 lžíci worcherestru
6 krajíců včerejšího chleba
olej
A postupujeme následovně:
Krajíce chleba si rozdělíme na půlky.
Maso si na mlýnku nameleme.
Cibuli a 4 stroužky česneku si oloupeme a nakrájíme na velmi jemno.
Umleté maso si dáme do mísy, rozklepneme jedno vejce, přidáme cibuli a nakrájený česnek, veškeré koření, kečup i hořčici, osolíme, opepříme a důkladně vše promícháme.
Tatarák ještě dle podle potřeby dochutíme a necháme odležet.
Mezitím si na pánvi rozehřejeme olej, na kterém si z půlek chleba osmažíme topinky. Ty ještě teplé osolíme a potřeme zbylými stroužky česneku.
Na jednotlivé topinky vidličkou nanášíme hotový tatarák.
Fantastický výsledek je zaručen, stejně tak kvalita surovin, ze kterých je vyroben.
Tak snad už jen – dobrou chuť.