Šťouchané brambory

Skvělá a chutná příloha k sosům a vybraným omáčkám a příprava? Naprosto jednoduchá.

Ingredience na dvě porce:

  • 6 středně velkých brambor

  • sůl, kmín

  • petržel hladkolistá

Postup:

  • brambory si oloupeme, nakrájíme na kostky

  • dáme do hrnce a přilijeme studenou vodu tak, aby byly brambory ponořeny

  • osolíme a přidáme špetku kmínu

  • vaříme na mírném ohni do změknutí brambor

  • mezitím, než se nám brambor uvaří, omyjeme si a nakrájíme petrželku na malé kousky

  • po změknutí brambory slijeme a šťouchadlem rozmačkáme

  • přidáme nakrájenou petržel, dle potřeby dochutíme solí a vše ručně do brambor zamícháme (nepoužíváme v žádném případě mixér)

  • naběračkou děláme kopečky na jednotlivé talíře, nebo jako u nás malým hrnečkem stejně, jako bábovičky

Přejeme všem dobrou chuť.