Šťouchané brambory
Skvělá a chutná příloha k sosům a vybraným omáčkám a příprava? Naprosto jednoduchá.
Ingredience na dvě porce:
6 středně velkých brambor
sůl, kmín
petržel hladkolistá
Postup:
brambory si oloupeme, nakrájíme na kostky
dáme do hrnce a přilijeme studenou vodu tak, aby byly brambory ponořeny
osolíme a přidáme špetku kmínu
vaříme na mírném ohni do změknutí brambor
mezitím, než se nám brambor uvaří, omyjeme si a nakrájíme petrželku na malé kousky
po změknutí brambory slijeme a šťouchadlem rozmačkáme
přidáme nakrájenou petržel, dle potřeby dochutíme solí a vše ručně do brambor zamícháme (nepoužíváme v žádném případě mixér)
naběračkou děláme kopečky na jednotlivé talíře, nebo jako u nás malým hrnečkem stejně, jako bábovičky
Přejeme všem dobrou chuť.