Smažený sýr

Obalovaný sýr. Vrchol gastronomického porna, jak by řekl klasik. Přitom taková blbost, jenže i ta má svá pravidla pro skvělý výsledek. Jak na to jdeme my, vám právě prozradíme.

Ingredience na 2 porce, bez kterých se neobejdeme:

  • 2 silné plátky sýra (ne plátkový sýr prosím, ano, i to už jsme viděli)

  • 2 vejce

  • hladká mouka

  • strouhanka

  • sůl

  • olej

a jako příloha brambory, nebo dětmi milované hranolky (pssst - mojí ženou taky)

Postup:

  • pláty sýra rozkrojíme napříč, tedy tak, aby nám vznikly z každého dva trojúhelníky. Ty čtvercové podešve vcelku, které někde dostanete, nejsou to pravé

  • do třech misek si jednotlivě připravíme hladkou mouku, vejce a strouhanku

  • vejce (máme v prostřední misce) vidličkou rozšleháme a osolíme. Nepřidáváme žádné mléko!!!

  • sýr postupně obalíme v mouce, vejci a strouhance a znova ve vejci a pak pořádně strouhance. Máme-li čerstvý sýr (někdo obaluje mražený), dvojité vejce a strouhanka, pokud obalujeme poctivě, nedovolí sýru vytéct

  • na pánvi si rozpálíme vrstvu oleje (cca 0,5 cm) a do rozpáleného vložíme obalený sýr

  • zprudka osmažíme z obou stran do zezlátnutí strouhanky (čím déle se bude sýr smažit, tím více bude tekutější a pak ani poctivé obalování nepomůže). Při otáčení do sýru nepíchat, použít obracečku a sýr lehce podebrat.

A je hotovo

Čas od času si tuhle bombu dá většina z nás a vlastně proč ne? Jsme na světě jen jednou a máme si prý život užít. A chuťových kanálků nevyjímaje, tak dobrou chuť