Sedlácká krkovice s okem

Jedná se o jednoduché jídlo pro všechny masožravce a svým vzhledem může připomínat dobře vypadající, levnější verzi bifteku.

Potřebujeme:

  • 2 plátky vepřové krkovice nebo dle počtu strávníků (já dnes udělám dvě porce)

  • 1 větší cibuli

  • 2 vejce (opět dle počtu strávníků)

  • strouhaný sýr

  • sůl, pepř, uzenou papriku

  • olej

  • jako přílohu vařený či opékaný brambor, nebo hranolky

Příprava:

  • maso si lehce naklepeme a nakrojíme po stranách, aby se nám při smažení nekroutilo

  • poté jej osolíme, opepříme a posypeme špetkou papriky. Rukama do masa zapracujeme

  • cibuli si oloupeme a nakrájíme na kolečka

  • na pánvi si rozehříváme trošku oleje a pokládáme maso, které pozvolna opékáme z obou stran

  • těsně před dopečením k masu přihazujeme cibulku a necháme pěkně provonět a zesklovatět

  • pak již maso i s cibulí nandáváme na talíř a na pánev rozklepáváme vejce, nezapomeneme osolit (ideální pro přípravu je lívanečník, ale nemusí být)

  • hotové "volské oko" pokládáme na maso s cibulí

  • celé zasypeme strouhaným sýrem

Je hotovo, nechte si šmakovat drazí přátelé, já jdu zakrojit. Dobrou chuť