Sedlácká krkovice s okem
Jedná se o jednoduché jídlo pro všechny masožravce a svým vzhledem může připomínat dobře vypadající, levnější verzi bifteku.
Potřebujeme:
2 plátky vepřové krkovice nebo dle počtu strávníků (já dnes udělám dvě porce)
1 větší cibuli
2 vejce (opět dle počtu strávníků)
strouhaný sýr
sůl, pepř, uzenou papriku
olej
jako přílohu vařený či opékaný brambor, nebo hranolky
Příprava:
maso si lehce naklepeme a nakrojíme po stranách, aby se nám při smažení nekroutilo
poté jej osolíme, opepříme a posypeme špetkou papriky. Rukama do masa zapracujeme
cibuli si oloupeme a nakrájíme na kolečka
na pánvi si rozehříváme trošku oleje a pokládáme maso, které pozvolna opékáme z obou stran
těsně před dopečením k masu přihazujeme cibulku a necháme pěkně provonět a zesklovatět
pak již maso i s cibulí nandáváme na talíř a na pánev rozklepáváme vejce, nezapomeneme osolit (ideální pro přípravu je lívanečník, ale nemusí být)
hotové "volské oko" pokládáme na maso s cibulí
celé zasypeme strouhaným sýrem
Je hotovo, nechte si šmakovat drazí přátelé, já jdu zakrojit. Dobrou chuť