Pochoutkový salát

Jeden z nejprodávanějších salátů u nás. Kdysi mi dokonce někdo poradil, že na zažívací potíže je pochoutkáč s teplou sekanou to nejlepší, co může být. Zkusil jsem to a víte co? Fakticky mi to pomohlo. Akorát dnes bych si tím salátem z obchodu nebyl už tak jistý, pojďme si zkusit tedy ten domácí.

Budeme potřebovat:

  • 400 g šunkového salámu vcelku, pozor – nezaměňovat za jiný, je to důležité

  • 180 g sterilovaných okurek (máme vlastní)

  • 55 g sterilovaného hrášku (kupujeme)

  • 1 menší cibule

  • 300 g majonézy

  • 2-3 lžíce hořčice

  • 1 vrchovatá lžička krupicového cukru

  • 1lžička soli

  • 6 g octa

  • 8 g worcesteru

  • 1 – 2 špetky soli

Příprava:

  • salám a okurky nakrájíme na stejnoměrné nudličky

  • cibuli oloupeme a nakrájíme najemno

  • okurky, hrášek a cibuli dáme do mísy. Přidáme worcester, hořčici, cukr, pepř, ocet a majonézu a celé společně promícháme (majonézu dle chuti, někdo nemusí úplně milovat majonézovou koupačku)

  • do takto zamíchané směsi nakonec vmícháme i salám

  • po důkladném promíchání ochutnáme a až dle potřeby dochutíme solí

  • hotový salát dáme do lednice alespoň na dvě hodinky odležet

Musíme uznat, že je opravdu lahodný a s teplou sekanou si jej dáme, ať nás bříška bolí nebo ne. Pokud jste se nechali zlákat i vy, určitě se dílo podařilo dle představ a tak si tedy nechte chutnat.