Rybí pomazánka
Něco, bez čeho si umíme představit jídelníček. Jenže ryby jsou zdravé a tak jsme řešili způsob, jak je dostat do dětí a proto jsme oprášili babiččin recept.
Ingredience:
1 uzená makrela
1střední cibule
100 g másla
2 – 3 lžičky hořčice plnotučné či francouzské
2 vejce
½ citrónu
sůl, pepř
a na dozdobení jarní cibulka či petrželka
Postup přípravy:
Jako první si připravíme máslo a při pokojové teplotě necháme změknout
Nejprve je potřeba makrelu zbavit ručně kostí. Čím důkladněji to uděláme, tím lepší efekt to bude. Přitom maso trháme na malé kousky
Cibuli si oloupeme a pokrájíme nadrobno
Vejce je potřeba uvařit natvrdo, tedy vaříme ve vroucí vodě 10 minut a poté necháme vychladnout
Jsou-li vychladlá, oloupeme je a nakrájíme na drobné kousky
Máme-li suroviny, včetně másla, připraveny, dáme je společně do mísy
Přidáme 2, já dávám 3 lžičky plnotučné hořčice
Osolíme 3 špetkami soli a opepříme
Vše důkladně promícháme. Osobně nemám rád pomazánku jako kaši a proto nepoužívám mixér ani šlehač. Pěkně vše zapracuji ručně, aby mi zůstaly pohromadě drobné kousky
Po důkladném promíchání zakápnu šťávou z půlky citronu a opět zamíchám, nyní můžu vařečkou. Nechce-li se špinit vařečka, opět použiji ruku
Před podáváním je lepší ji nechat odležet a i zde platí, vydrží-li do druhého dne v lednici, je fantastická
Jenže popravdě, do druhého dne nevydržela. Dětičky přestali ohrnovat nos a ochutnávali a ochutnávali... Tak jo, já jí příště udělám více, vy holoto nenasytná.
Výsledek tedy znáte, tak se do toho pusťte a za nás vám přejeme dobrou chuť