Rybí pomazánka

Něco, bez čeho si umíme představit jídelníček. Jenže ryby jsou zdravé a tak jsme řešili způsob, jak je dostat do dětí a proto jsme oprášili babiččin recept.

Ingredience:

  • 1 uzená makrela

  • 1střední cibule

  • 100 g másla

  • 2 – 3 lžičky hořčice plnotučné či francouzské

  • 2 vejce

  • ½ citrónu

  • sůl, pepř

  • a na dozdobení jarní cibulka či petrželka

Postup přípravy:

  • Jako první si připravíme máslo a při pokojové teplotě necháme změknout

  • Nejprve je potřeba makrelu zbavit ručně kostí. Čím důkladněji to uděláme, tím lepší efekt to bude. Přitom maso trháme na malé kousky

  • Cibuli si oloupeme a pokrájíme nadrobno

  • Vejce je potřeba uvařit natvrdo, tedy vaříme ve vroucí vodě 10 minut a poté necháme vychladnout

  • Jsou-li vychladlá, oloupeme je a nakrájíme na drobné kousky

  • Máme-li suroviny, včetně másla, připraveny, dáme je společně do mísy

  • Přidáme 2, já dávám 3 lžičky plnotučné hořčice

  • Osolíme 3 špetkami soli a opepříme

  • Vše důkladně promícháme. Osobně nemám rád pomazánku jako kaši a proto nepoužívám mixér ani šlehač. Pěkně vše zapracuji ručně, aby mi zůstaly pohromadě drobné kousky

  • Po důkladném promíchání zakápnu šťávou z půlky citronu a opět zamíchám, nyní můžu vařečkou. Nechce-li se špinit vařečka, opět použiji ruku

  • Před podáváním je lepší ji nechat odležet a i zde platí, vydrží-li do druhého dne v lednici, je fantastická

Jenže popravdě, do druhého dne nevydržela. Dětičky přestali ohrnovat nos a ochutnávali a ochutnávali... Tak jo, já jí příště udělám více, vy holoto nenasytná.

Výsledek tedy znáte, tak se do toho pusťte a za nás vám přejeme dobrou chuť