Rybí filé zapečené

Do jídelníčku potřebujeme zařadit rybičku, jenže pro děti je to něco jako zaklínadlo. Ja na ně vyzrát? Jednoduše.

Potřebujeme:

  • 8 brambor

  • 4 – 6 kousků rybího file

  • 1 pórek

  • 1 smetanu ke šlehání

  • 4 vejce

  • 3 stroužky česneku

  • sůl, pepř

  • máslo na vymazání plechu

  • tymián

a jako příloha se hodí také tatarka

Postup:

  • Brambory si uvaříme ve slupce do poloměkka, zcedíme a necháme vychladnout

  • Mezitím si omyjeme pórek a nakrájíme si jej na kolečka, popřípadě na kousky

  • Máme-li brambory vychladlé, oloupeme si je a nakrájíme na silnější plátky

  • Připravíme si pekáček, který vymažeme důkladně máslem

  • Na dno pekáčku vyskládáme brambory a lehce osolíme

  • Brambory zasypeme nakrájeným pórkem

  • Na vrch položíme file

  • Znova osolíme a lehce opepříme

  • Předehřejeme si troubu na 180 stupňů

  • Do většího hrnku si vyklepneme vejce a smícháme je řádně se smetanou

  • Touto směsí zalijeme file s bramborami

  • Pekáček dáváme do trouby a dáme péct na 30 minut

  • Před servírováním dozdobíme snítkou tymiánu

Jídlo zmizelo dříve, než by se řeklo "borůvkový koláč". Dobře, tak rychle ne, ale dětičky se olizovali docela dlouho.

Vyzkoušejte a hlavně, nechte si chutnat.