Rybí filé zapečené
Do jídelníčku potřebujeme zařadit rybičku, jenže pro děti je to něco jako zaklínadlo. Ja na ně vyzrát? Jednoduše.
Potřebujeme:
8 brambor
4 – 6 kousků rybího file
1 pórek
1 smetanu ke šlehání
4 vejce
3 stroužky česneku
sůl, pepř
máslo na vymazání plechu
tymián
a jako příloha se hodí také tatarka
Postup:
Brambory si uvaříme ve slupce do poloměkka, zcedíme a necháme vychladnout
Mezitím si omyjeme pórek a nakrájíme si jej na kolečka, popřípadě na kousky
Máme-li brambory vychladlé, oloupeme si je a nakrájíme na silnější plátky
Připravíme si pekáček, který vymažeme důkladně máslem
Na dno pekáčku vyskládáme brambory a lehce osolíme
Brambory zasypeme nakrájeným pórkem
Na vrch položíme file
Znova osolíme a lehce opepříme
Předehřejeme si troubu na 180 stupňů
Do většího hrnku si vyklepneme vejce a smícháme je řádně se smetanou
Touto směsí zalijeme file s bramborami
Pekáček dáváme do trouby a dáme péct na 30 minut
Před servírováním dozdobíme snítkou tymiánu
Jídlo zmizelo dříve, než by se řeklo "borůvkový koláč". Dobře, tak rychle ne, ale dětičky se olizovali docela dlouho.
Vyzkoušejte a hlavně, nechte si chutnat.