Řízek v kostce
Řízek je asi nejoblíbenějším jídlem a nejčastěji připravovaným v restauracích i našich domácnostech. Přicházíme k receptu, udělat řízek trošičku jinak, než s paličkou v ruce a obalováním v trojobalu. Pojďme jej tedy vyzkoušet.
Potřebujeme:
800g vepřové pečeně nebo kýty
5 malých cibulí
4 vejce
sůl, pepř
1 zakysanou smetanu
8 lžic hladké mouky
olej
Jak postupovat:
Vepřové maso si nakrájíme na kostičky.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
V míse smícháme nakrájené maso s cibulí, zakysanou smetanou, hladkou moukou a vejci. Osolíme a opepříme a vše důkladně zamícháme.
Na pánvi si rozpálíme olej. Pomocí polévkové lžíce nabíráme směs a na pánvi vytváříme placky ve tvaru řízku.
Smažíme z obou stran dozlatova.
A jaký je tedy výsledek?
Hotové maso podáváme ihned nebo vychladlé, chutná v obou případech skvěle. Přílohu lze vymyslet dle svých chutí, u nás klasicky brambory a lehký salátek. Takže další skvělé jídlo, které vyzkoušejte a my vám přejeme dobrou chuť.