Řízek v kostce

Řízek je asi nejoblíbenějším jídlem a nejčastěji připravovaným v restauracích i našich domácnostech. Přicházíme k receptu, udělat řízek trošičku jinak, než s paličkou v ruce a obalováním v trojobalu. Pojďme jej tedy vyzkoušet.

Potřebujeme:

  • 800g vepřové pečeně nebo kýty

  • 5 malých cibulí

  • 4 vejce

  • sůl, pepř

  • 1 zakysanou smetanu

  • 8 lžic hladké mouky

  • olej

Jak postupovat:

  • Vepřové maso si nakrájíme na kostičky.

  • Cibuli oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.

  • V míse smícháme nakrájené maso s cibulí, zakysanou smetanou, hladkou moukou a vejci. Osolíme a opepříme a vše důkladně zamícháme.

  • Na pánvi si rozpálíme olej. Pomocí polévkové lžíce nabíráme směs a na pánvi vytváříme placky ve tvaru řízku.

  • Smažíme z obou stran dozlatova.

A jaký je tedy výsledek?

Hotové maso podáváme ihned nebo vychladlé, chutná v obou případech skvěle. Přílohu lze vymyslet dle svých chutí, u nás klasicky brambory a lehký salátek. Takže další skvělé jídlo, které vyzkoušejte a my vám přejeme dobrou chuť.