Řezanka z Habrovic
Tak tohle jídlo jsem vůbec neznal do doby, než jej doma připravila moje buchta. S lehkostí a láskou jí vlastní, mi naservírovala takovou laskominu, že by byl hřích se o recept nepodělit.
Potřebovala:
20 dkg měkkého salámu vcelku
1 cibuli
1 jemný párek
1 klobásu
1 pórek
kousek upečeného kuřecího (úplně nejlépe kus upečeného kuřete ze včerejšího oběda)
sůl, pepř
mletý kmín
olej nebo sádlo
a jako přílohu hranolky, brambory, nebo třeba pečivo
Postup:
Cibuli si nakrájíme na jemno, zatímco měkký salám na drobné kostičky
Párek, klobásu a pórek si taktéž nakrájíme, tentokráte na kolečka a maso si natrháme na kousky
Na pánvi s troškou sádla či oleje zlehka osmahneme cibuli, aby nám zesklovatěla
Přidáme veškerou uzeninu a promícháme. Společně osmahneme
Poté přidáme pórek, opět promícháme, přiklopíme a na mírném ohni lehce společně podusíme
Jako poslední, máme-li pórek měkký, přidáme kuřecí maso, osolíme a opepříme, přidáme špetku kmínu
Důkladně společně zamícháme a necháme několik minut prohřát
Dle potřeby ještě dochutíme a jdeme servírovat
Neuvěřitelná laskomina, po které jsem se olizoval ještě dlouho. Pokud jste se do přípravy také pustili, jistě nebudete litovat a my vám přejeme dobrou chuť.