Raffaello

Nejde o domácí výrobu kokosových bonbónů a jejich napodobeniny, nýbrž o luxusní kokosovou buchtu, kdy při každém kousnutí budete mít pocit, jako by jste jedli právě ony bonbóny. Jenže ještě o něco lepší.

Budeme potřebovat:

  • 1 hrnek cukru krupice

  • 2 hrnky hladké mouky

  • 1 hrnek mléka

  • 2 vejce

  • 1 prášek do pečiva

  • 1 vanikový cukr

  • 1 hrnek kokosu

  • ½ hrnku cukru moučka

  • 1 smetanu ke šlehání

    a pečící papír

Postup:

  • Smícháme si cukr krupici s vejci a ušleháme do pěny

  • Hladkou mouku si prosejeme a přidáme do vyšlehané pěny

  • Přidáme prášek do pečiva, vanilkový cukr a mléko, důkladně promícháme

  • Plech si vysteleme pečícím papírem a vzniklé těsto na něj vylijeme

  • Smícháme si cukr moučku a kokos a touto směsí těsto na plechu posypeme

  • Pečeme asi 20 minut na 150 stupňů

  • Mezitím si připravíme smetanu tak, že do víčka párátkem nebo špejlí uděláme několik dírek

  • Ihned po dopečení smetanou buchtu postříkáme

Doporučujeme hotovou buchtu nechat vychladnout a pak už jen dobrou chuť.