Raffaello
Nejde o domácí výrobu kokosových bonbónů a jejich napodobeniny, nýbrž o luxusní kokosovou buchtu, kdy při každém kousnutí budete mít pocit, jako by jste jedli právě ony bonbóny. Jenže ještě o něco lepší.
Budeme potřebovat:
1 hrnek cukru krupice
2 hrnky hladké mouky
1 hrnek mléka
2 vejce
1 prášek do pečiva
1 vanikový cukr
1 hrnek kokosu
½ hrnku cukru moučka
1 smetanu ke šlehání
a pečící papír
Postup:
Smícháme si cukr krupici s vejci a ušleháme do pěny
Hladkou mouku si prosejeme a přidáme do vyšlehané pěny
Přidáme prášek do pečiva, vanilkový cukr a mléko, důkladně promícháme
Plech si vysteleme pečícím papírem a vzniklé těsto na něj vylijeme
Smícháme si cukr moučku a kokos a touto směsí těsto na plechu posypeme
Pečeme asi 20 minut na 150 stupňů
Mezitím si připravíme smetanu tak, že do víčka párátkem nebo špejlí uděláme několik dírek
Ihned po dopečení smetanou buchtu postříkáme
Doporučujeme hotovou buchtu nechat vychladnout a pak už jen dobrou chuť.