Penne s rajčátky

Tento naprosto osvěžující pokrm je vhodný do horkých letních dní, není ale samozřejmě podmínkou si jej připravovat pouze v létě. Na skvělou krmi budeme potřebovat:

  • ½ balení těstovin dle vlastního výběru

  • 250g menších rajčátek, nejlépe cherry

  • 3 stroužky česneku

  • sůl, pepř

  • několik lístků bazalky

  • pár kapek olivového oleje

  • trošku strouhaného parmezánu či sýra (masožravci mohou sýr nahradit kousky lososa či tuňáka)

A příprava je naprosto jednoduchá:

  • Rajčátka si rozkrájíme na půlky, popřípadě čtvrtky, oloupaný česnek rozdrtíme a s rajčátky v míse promícháme.

  • Osolíme, opepříme, přidáme omyté a okapané lístky bazalky, zakápneme olivovým olejem a opět celé promícháme. Necháme chvíli odležet a propojit chutě.
  • Mezitím si dle návodu uvaříme těstoviny, které poté zcedíme a propláchneme studenou vodou. Po propláchnutí je smícháme s již připravenými ochucenými rajčátky.
  • Přidáme nastrouhaný sýr, popřípadě kousky rybičky a důkladně společně promícháme. Poté dáváme do lednice odležet, alespoň na hodinku a máme hotovo.

Teď už jen letní slunce, lehátko, slunečník nebo brýle, opalovací krém a rajčátka do horkých dní pro skvělé osvěžení. Tak tedy dobrou chuť.