Patizonové omelety

Jídlo na způsob bramboráků, nad kterým jsem ohrnul nos. Pak je ta moje buchta připravila a musím říct, že za chvíli nezbyla ani jedna omeleta. A proto svůj ohrnutý nos rovnám a konstatuji, že jde o výborné bezmasé jídlo, a to i pro nás masožrouty.

Na jednoduchou přípravu potřebujeme:

  • 1 větší patizon

  • 2 vejce

  • sůl, pepř

  • 1 lžička jakéhokoliv koření na zeleninu ( u nás "bezezbytku" od Sonentoru)

  • 4 lžíce hladké mouky

  • petržel nebo pažitka

  • olej na smažení

  • strouhanku

Postup:

  • Patizon oloupeme a odstraníme jádra

  • Pak jej nastrouháme na hrubo na struhadle

  • Posolíme a necháme 10 minut odpočinout

  • Po uvedeném čase přidáme hladkou mouku, vejce, koření a nakrájené bylinky dle chuti

  • Pořádně společně promícháme, pokud je směs řidší, zahustíme trochou strouhanky

  • Na pánvi si rozpálime olej

  • Ze směsi si odebíráme množství dle požadované velikosti omelet a smažíme na oleji z obou stran

Je hotovo. Chutnají teplé i studené a jsou opravdu skvělé. Pokud by však někdo přeji jen tošku uzeniny chtěl, dají se omelety vylepšit nastrouhaným uzeným nebo měkkou uzeninou. Tak tedy dobrou chuť.