Patizonové omelety
Jídlo na způsob bramboráků, nad kterým jsem ohrnul nos. Pak je ta moje buchta připravila a musím říct, že za chvíli nezbyla ani jedna omeleta. A proto svůj ohrnutý nos rovnám a konstatuji, že jde o výborné bezmasé jídlo, a to i pro nás masožrouty.
Na jednoduchou přípravu potřebujeme:
1 větší patizon
2 vejce
sůl, pepř
1 lžička jakéhokoliv koření na zeleninu ( u nás "bezezbytku" od Sonentoru)
4 lžíce hladké mouky
petržel nebo pažitka
olej na smažení
strouhanku
Postup:
Patizon oloupeme a odstraníme jádra
Pak jej nastrouháme na hrubo na struhadle
Posolíme a necháme 10 minut odpočinout
Po uvedeném čase přidáme hladkou mouku, vejce, koření a nakrájené bylinky dle chuti
Pořádně společně promícháme, pokud je směs řidší, zahustíme trochou strouhanky
Na pánvi si rozpálime olej
Ze směsi si odebíráme množství dle požadované velikosti omelet a smažíme na oleji z obou stran
Je hotovo. Chutnají teplé i studené a jsou opravdu skvělé. Pokud by však někdo přeji jen tošku uzeniny chtěl, dají se omelety vylepšit nastrouhaným uzeným nebo měkkou uzeninou. Tak tedy dobrou chuť.