Papriky de luxe
Plněné papriky, nejlépe s rajskou, známe asi úplně všichni. Ale tyhle luxusní plněné papriky jsou jednoduché, bez rajské a dají se jíst nejen teplé, ale i studené.
Na ně potřebujeme:
8 větších bílých paprik
300 g gothaje
200 g sýra (gouda či eidam)
olej
trošku vody
Postup:
Papriky důkladně umyjeme
Odřízneme horní stranu se stopkou, ale nevyhazujeme
Papriky zbavíme vnitřku, tedy semínek
Gothaj a sýr nastrouháme a společně promícháme
Směsí salámu a sýru naplníme papriky a přiklopíme uříznutým vrškem se stopkou
Pekáček si vymastíme olejem a naskládáme na něj naplněné papriky
Ty také potřeme důkladně olejem
Pečeme na 150 stupňů asi 25 minut, nebo do zezlátnutí vrchní části paprik
Nezapomeneme občas papriky lehce podlít, aby pekáček nebyl úplně suchý. Papriky nám pustí šťávu, která je také skvělá
A pak už jen dobrou chuť bez ohledu na to, zda papriky jíte samotné, s něčím, teplé nebo studené. Protože jsou skvělé.