Papriky de luxe

Plněné papriky, nejlépe s rajskou, známe asi úplně všichni. Ale tyhle luxusní plněné papriky jsou jednoduché, bez rajské a dají se jíst nejen teplé, ale i studené.

Na ně potřebujeme:

  • 8 větších bílých paprik

  • 300 g gothaje

  • 200 g sýra (gouda či eidam)

  • olej

  • trošku vody

Postup:

  • Papriky důkladně umyjeme

  • Odřízneme horní stranu se stopkou, ale nevyhazujeme

  • Papriky zbavíme vnitřku, tedy semínek

  • Gothaj a sýr nastrouháme a společně promícháme

  • Směsí salámu a sýru naplníme papriky a přiklopíme uříznutým vrškem se stopkou

  • Pekáček si vymastíme olejem a naskládáme na něj naplněné papriky

  • Ty také potřeme důkladně olejem

  • Pečeme na 150 stupňů asi 25 minut, nebo do zezlátnutí vrchní části paprik

  • Nezapomeneme občas papriky lehce podlít, aby pekáček nebyl úplně suchý. Papriky nám pustí šťávu, která je také skvělá

A pak už jen dobrou chuť  bez ohledu na to, zda papriky jíte samotné, s něčím, teplé nebo studené. Protože jsou skvělé.