Ovocné knedlíky

Toto sladké jídlo se u nás vaří vždy, když zahrádka dá nějakou tu úrodu, Především a vlastně zatím jen jahody, i když už jsme vařili i z meruněk od kohosi. Těsta jsou různá, u nás jedeme v tvarohovém, které není tak suché. A hlavně, jdeme na to jednoduše.

Potřebujeme:

  • ovoce, v našem případě jahody ze zahrádky

  • 1 měkký tvaroh (ne vaničkový)

  • 1 tvaroh na strouhání nebo vaničkový (u nás jak kdy)

  • 230 g hrubé mouky

  • 2 lžíce oleje

  • 1 vejce

  • špetku soli

  • ¼ másla

  • moučkový cukr nebo kakao

Postup přípravy:

  • Ovoce, u nás tedy jahody si omyjeme a zbavíme lístků, necháme okapat.

  • V míse si smícháme měkký tvaroh (ne vaničkový), mouku, špetku soli, vejce, 2 lžíce oleje a vypracujeme těsto.

  • Na pomoučeném válu (hrubá mouka) si těsto vyválíme a nakrájíme z něj jednotlivé čtverce.

  • Na každou z placek dáme jahodu nebo jahody (ovoce), podle velikosti a nejdříve prsty jahody (ovoce) zabalíme přetažením rohů a posléze v dlaních hezky uválíme kuličku.

  • Dáme si vařit vodu, kterou řádně osolíme a v takto vroucí vodě vaříme knedlíky po dobu cca 10 minut, prostě dokud nám nevyplavou.

  • Během vaření si nastrouháme tvrdý tvaroh, nebo si připravíme vaničkový.

  • Po uvaření vyndáme knedlíky na talíř a na plotně v rendlíku dáme rozpustit máslo.

  • Než se máslo rozpustí, posypeme knedlíky tvarohem, či polijeme vaničkovým, posypeme moučkovým cukrem nebo kakaem a pak už zalijeme rozpuštěným máslem.

Nyní už jen servírujeme a vždy se po nich jen zapráší. I my si rádi dáme a moc nám chutnají. I vám popřejeme dobrou chuť.