Lučina domácí
Jak jednoduše na výborný, čerstvý a lahodný tvarohový sýr doma? To si nyní ukážeme.
Potřebujeme:
2 polotučné tvarohy
2 zakysané smetany
sůl
a na přípravu budeme potřebovat cedník či síto a pláténko nebo utěrku.
Příprava:
Tvarohy a smetany řádně smícháme
Směs osolíme dvěma lžičkami soli a opět promícháme
Připravíme si misku a na ni síto, lépe cedník.
Přes cedník dáme utěrku nebo pláténko a do toho přendáme hotovou směs
Rohy utěrky nebo plátýnka překryjeme směs, aby byla zakrytá a dáme do lednice na 24 hodin
Po této době má Lučina skvělou konzistenci, obsah misky vylijeme
Fajnšmekři můžou při přípravě do Lučiny přimíchat najemno nakrájenou pažitku, ale i bez ní má domácí Lučina naprosto fenomenální chuť. Tak tedy dobrou chuť.