Lučina domácí

Jak jednoduše na výborný, čerstvý a lahodný tvarohový sýr doma? To si nyní ukážeme.

Potřebujeme:

  • 2 polotučné tvarohy

  • 2 zakysané smetany

  • sůl

  • a na přípravu budeme potřebovat cedník či síto a pláténko nebo utěrku.

Příprava:

  • Tvarohy a smetany řádně smícháme

  • Směs osolíme dvěma lžičkami soli a opět promícháme

  • Připravíme si misku a na ni síto, lépe cedník.

  • Přes cedník dáme utěrku nebo pláténko a do toho přendáme hotovou směs

  • Rohy utěrky nebo plátýnka překryjeme směs, aby byla zakrytá a dáme do lednice na 24 hodin

  • Po této době má Lučina skvělou konzistenci, obsah misky vylijeme

Fajnšmekři můžou při přípravě do Lučiny přimíchat najemno nakrájenou pažitku, ale i bez ní má domácí Lučina naprosto fenomenální chuť. Tak tedy dobrou chuť.