Květák v obalu
Jednoduché a chutné jídlo, které znají a milují snad všichni včetně dětí. A jak na něj si právě prozradíme.
Potřebujeme:
1 květák zbavený listů
sůl
kmín
hladkou mouku
2-3 vejce
strouhanku
olej na smažení
a jako přílohu vařené brambory
A jdeme na přípravu.
Do hrnce si dáme vodu, řádně osolíme a přivedeme k varu
Do vody vložíme květák a povaříme cca 5 – 7 minut z každé strany
Poté jej z lázně vyndáme a necháme jej vychladnout, abychom se nespálili
Po vychladnutí odkrojíme jednotlivé růžičky – pozor, i s nožkami
Připravíme si trojobal, tedy hladkou mouku, vedle rozklepnutá, promíchaná a osolená vejce a v poslední nádobě strouhanku
Ve stejném pořadí obalujeme (malý tip – mouku a strouhanku si dáme do uzavíratelných krabiček a lehkým třesením obalíme více kusů najednou)
Na pánvi si rozpálíme olej a postupně v něm květáčky ze všech stran osmažíme
Pak už jen podáváme s uvařenými bramborami. Vynikající lehčí jídlo, které zasytí a chutná. Tak tedy dobrou chuť.