Kuřecí játra
Nutno dodat, k bramborové kaši. Zdálo se nám to podivné, vyzkoušeli jsme to a výsledek nás vlastně i naše dítka mile překvapil.
Potřebovali jsme:
1 balení kuřecích jater 500 g
10 dkg anglické slaniny
10 dkg špeku
1 cibuli
mletý kmín
sůl a pepř
olej
a jako příloha bramborová kaše. Vážně.
Postup přípravy jater:
Slaninu a špek si nakrájíme na nudličky.
Játra opláchneme, zbavíme viditelných šlach a pokrájíme na menší kousky.
Cibuli si oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Na pánvi si rozehřejeme olej.
Přidáme cibulku, špek a slaninu.
Lehce opečeme.
Poté přidáme nakrájená játra, posypeme kmínem a orestujeme do zatáhnutí masa.
Pak podlijeme troškou vody a pod pokličkou na mírném ohni dusíme asi 7 minut.
Játra pak dochutíme solí. Vzniklý sos je vítaný.
Podáváme s bramborovou kaší.
Tahle kombinace je ve výsledku báječná, proto i vám přejeme dobrou chuť a jdeme jíst.