Kuře na zelenině
Jak vylepšit úplně obyčejné pečené kuře mi kdysi ukázala moje maminka. Recept jsem vyzkoušel a i má manželka a děti byli nadšeni. Jak na to?
Potřeboval jsem:
1 celé kuře, nebo jakékoliv jeho části vhodné k pečení (stehna, paličky, křídla, čtvrtky)
4 papriky světlé
6 rajských
sůl, pepř
sladkou papriku, kmín
máslo
olej
jako příloha rýže, brambory nebo kaše
Příprava:
rajské a papriky si pokrájím na kostky
pekáč vymažu olejem a vsypu do něj zeleninu
umístím kuře nebo kuřecí maso tak, aby bylo obklopeno zeleninou
osolím, opepřím, maso okořením sladkou paprikou a přidám 1 – 2 špetky kmínu
předehřál jsem troubu (horkovzduch) na 160 stupňů a při této teplotě peču cca 50 – 60 minut
občas podliji převařenou vodou a maso polévám výpekem a šťávou, kterou nám pustila zelenina
zhruba po 45 - 50 minutách na maso položím plátky másla pro dokonalou kůrčičku a nechám ještě asi 10 minut péct
A bylo hotovo, oběd zmizel jako po útoku kobylek. Netrvalo dlouho a peklo se znovu. Dobrou chuť