Karbanátky
Jedno z jídel, které přetrvá věčnost. Pro ty, kteří by si rádi uvařili něco doma a neví jak na to, je tady receptík.
Potřebujeme:
500 g mletého masa
2 menší cibule
4 stroužky česneku
3 lžíce strouhanky
1 vejce
2 lžíce hladké mouky
1 lžičku koření do mletých mas
sůl, pepř
olej
Pojďme se do toho pustit:
cibuli si oloupeme a nakrájíme najemno
česnek prolisujeme a utřeme společně se solí najemno
nyní všechny ingredience smícháme a důkladně prohněteme (nejlépe rukama)
ze směsi tvoříme kuličky, které v dlaních lehce zmačkneme do jakési placky
na rozpáleném oleji na pánvi smažíme do zlatova
Jako přílohu volíme brambory, kaši nebo pečivo, vhodná je i hořčice, kečup a kyselá okurka (pro moravské kmeny - jeden kyslý okurek)
Mizí nám to pod rukama, tak honem, ať nám to ti naši pidižvíci všechno nesní. Dobrou chuť, hele, nechte nám něcoooo ...