Hranolky

Také vaše děti, manželka, nebo vlastně kdokoliv, miluje hranolky? Nebo si je čas od času dáte jen tak? A co si je připravit jednoduše a rychle doma, především pak bez pomoci fritézy, přepálených olejů a nevíme, čeho všeho ještě?

Pro sebe potřebujeme:

  • 1 kg brambor (množství dle počtu strávníků)

  • sůl

a plech, na kterém si je připravíme

Postup:

  • syrové brambory si oloupeme

  • poté si je nakrájíme na hranolky (obdélníky). Velikost hranolků a tloušťka je na každém z nás

  • takto připravené hranolky rozprostřeme na suchý plech!!! (ničím nevymazávat, neolejovat a nemastit)

  • osolíme 3 až 4 velkými špetkami soli a obracečkou na plechu hranolky prohrábneme

  • v horkovzdušné troubě pečeme při 160 stupních cca 15 – 25 minut (dle stavu křupavosti, který vyžadujeme)

  • důležité je nezapomenout občas hranolky důkladně prohrábnout, aby se nám nepřichytávaly

Pak už jen jako přílohu, nebo samotné s tatarkou či kečupem, jak by řekli naše děti a nechte si chutnat. Jsou totiž skvělé.