Hermelín v kapse

Příprava tohoto jídla je jednoduchá a rychlá, výsledek alespoň pro mě překvapující. Pojďme zkusit toto sýrové jídlo.

Potřebujeme:

  • 4 hermelíny (klasické kulaté v celku)

  • listové těsto (kupujeme polotovar)

  • hladká mouka na pomoučení válu

  • grilovací koření

  • olej

  • 2 vejce

  • sůl

  • pečící papír

  • plátky šunky

a jako přílohu cokoliv z brambor, ale klidně se dá jíst i samotný

Postup:

  • Pomoučíme si vál (nebo jakékoliv rovné místo, třeba pracovní desku linky) hladkou moukou

  • Na pomoučeném místě si rozválíme válečkem listové těsto na placku (ne na padrť)

  • Rozválené těsto si rozkrojíme na 4 díly a na každý položíme plátek šunky

  • V misce si smícháme 2 lžíce oleje s 3 - 4 lžičkami grilovacího koření

  • Připravíme si plech a na něj pečící papír

  • Každý hermelín ve směsi důkladně namočíme ze všech stran (nebo jen posypeme kořením "grilovaný sýr")

  • Poté jej položíme na jeden díl těsta a zabalíme jako šáteček a dáme na připravený plech

  • Takto pokračujeme se všemi hermelíny

  • Na závěr si v misce či hrníčku rozšleháme vejce se špetkou soli a tímto šátečky důkladně potřeme mašlovačkou (husím brkem, nebo modernější umělou nátěrkou)

  • Máme-li přípravu hotovou, dáme do trouby a pečeme na 150 stupňů do zlatova.

Jak rychle se tahle pochutina připravila, tak stejně rychle zmizela. A tuze chutnala. Nechte si chutnat i vy.