Hermelín v kapse
Příprava tohoto jídla je jednoduchá a rychlá, výsledek alespoň pro mě překvapující. Pojďme zkusit toto sýrové jídlo.
Potřebujeme:
4 hermelíny (klasické kulaté v celku)
listové těsto (kupujeme polotovar)
hladká mouka na pomoučení válu
grilovací koření
olej
2 vejce
sůl
pečící papír
plátky šunky
a jako přílohu cokoliv z brambor, ale klidně se dá jíst i samotný
Postup:
Pomoučíme si vál (nebo jakékoliv rovné místo, třeba pracovní desku linky) hladkou moukou
Na pomoučeném místě si rozválíme válečkem listové těsto na placku (ne na padrť)
Rozválené těsto si rozkrojíme na 4 díly a na každý položíme plátek šunky
V misce si smícháme 2 lžíce oleje s 3 - 4 lžičkami grilovacího koření
Připravíme si plech a na něj pečící papír
Každý hermelín ve směsi důkladně namočíme ze všech stran (nebo jen posypeme kořením "grilovaný sýr")
Poté jej položíme na jeden díl těsta a zabalíme jako šáteček a dáme na připravený plech
Takto pokračujeme se všemi hermelíny
Na závěr si v misce či hrníčku rozšleháme vejce se špetkou soli a tímto šátečky důkladně potřeme mašlovačkou (husím brkem, nebo modernější umělou nátěrkou)
Máme-li přípravu hotovou, dáme do trouby a pečeme na 150 stupňů do zlatova.
Jak rychle se tahle pochutina připravila, tak stejně rychle zmizela. A tuze chutnala. Nechte si chutnat i vy.