Hermelín burger
Ta moje milovaná buchta je milovnice nejen dobrého jídla, ale především sýrů. Kdejaká myška by jí mohla závidět. Po vydařeném hamburgeru přišla s výzvou, abych jí zpracoval nápad s hermelínem v burgeru. Tak jdeme na to.
Na přípravu 2 kousků jsem použil:
2 housky kaiserky – na výrobu jakýchkoliv domácích burgerů se mi jednoznačně osvědčily
2 hermelíny
4 listy ledového salátu nebo čínského zelí
1 rajské
kousek salátové okurky nebo 1 kyselou okurku
2 lžíce hořčice
francouzský dresing nebo tatarskou omáčku
máslo
olej
provensálské bylinky
Můžeme podávat bez přílohy, nebo s hranolky či opečenými bramborami.
A jdu na věc:
Housky si rozkrojím podélně na dvě poloviny.
Okurku, pokud mám salátovou, nakrájím na kolečka. Kyselou pak na 4 proužky.
Rajské rozkrájím na kolečka.
Rozehřeji si pánev na sucho a na ní lehce opražím rozkrojené housky, tedy rozkrojeným pěkně dolů. Zabere to pár vteřinek.
Sundám housky a na pánev dávám trošičku oleje. Nechávám rozpálit.
Mezitím opražené části housek lehce natřu máslem.
Spodní půlky housek pak i hořčicí.
Položím na obě poloviny každé housky list salátu nebo zelí, pokud nám přečnívá, klidně přehnu nebo trošku načechrám. Na spodní část pak pokládám 2 plátky salátové okurky, nebo 2 proužky okurky kyselé.
To už se nám rozpálil olej a tak do něj vkládám hermelíny. Pěkně je nechám zlehka prohřát a opéct. Že je hotový poznáme podle zlatavé barvy a především nám změkne. Jen pozor, nepíchat do něj, aby nám na pánvi nevytekl.
Je-li hermelín krásně měkký, opatrně jej vyndám z pánve a šup s ním na okurky.
Lehce okořením provensálskými bylinkami.
Pokládám 2 plátky rajčete a zakápnu tatarkou nebo dresingem.
Přiklopím vrchním dílem housky s máslem a salátem a máme hotovo.
Výsledek všem chutná, dokonce snad ještě budu přidělávat. Podle všeho jsem tento úkol splnil a nezbývá, než vám popřát dobrou chuť. Já jdu dělat další.