Frankfurtská
Tuto polévku jsem nikdy nemusel, až při jednom z výletů jsem podlehl jejímu kouzlu. Ono totiž, jako u jiných jídel, záleží na přípravě. A na tu nejskvělejší polévku...
... budeme potřebovat následující ingredience:
- sádlo
- 1 větší cibuli a 2 stroužky česneku
- sůl, pepř
- špetku majoránky
- 3 špetky kmínu
- 2 lžičky gulášové papriky
- 4 nožičky frankfurtských párků
- 2 litry vývaru
- 1 kelímek smetany a mléko v poměru 1:1
- 1 polévkovou lžíci hladké mouky
- něco zeleného na posypku, např. petrželku, výhonky fazolek a podobně
Popravdě, polévku dělám z dvojité porce, neboť v uvedeném množství byla hned pryč. A teď pojďme na přípravu.
- Cibuli si nakrájím najemno, česnek taktéž a párky na tenká kolečka.
- V hrnci si rozpálím trošku sádla, na kterém nechám osmahnout nakrájenou cibuli do světle hněda.
- Přidám kmín, opepřím a zamíchám.
- Nyní přidám nakrájený česnek zároveň s párky na kolečka, promíchám a rychle orestuji, cca 2 minuty.
- Přidám papriku, zamíchám a velmi krátce orestuji. Poté zaliji vývarem a vařím 15 minut.
- V misce smíchám smetanu s mlékem a moukou, pořádně rozmíchám a přes sítko přecedím do polévky.
- Nechám probublat 10 minut, pak přidám majoránku, dochutím solí a pepřem a můžu podávat.
Před podáváním na stůl ještě dozdobím něčím zeleným dle libosti a vlastních chutí.
Dobrou chuť