Frankfurtská

Tuto polévku jsem nikdy nemusel, až při jednom z výletů jsem podlehl jejímu kouzlu. Ono totiž, jako u jiných jídel, záleží na přípravě. A na tu nejskvělejší polévku...

... budeme potřebovat následující ingredience:

  • sádlo
  • 1 větší cibuli a 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř
  • špetku majoránky
  • 3 špetky kmínu
  • 2 lžičky gulášové papriky
  • 4 nožičky frankfurtských párků
  • 2 litry vývaru
  • 1 kelímek smetany a mléko v poměru 1:1
  • 1 polévkovou lžíci hladké mouky
  • něco zeleného na posypku, např. petrželku, výhonky fazolek a podobně

Popravdě, polévku dělám z dvojité porce, neboť v uvedeném množství byla hned pryč. A teď pojďme na přípravu.

  • Cibuli si nakrájím najemno, česnek taktéž a párky na tenká kolečka.
  • V hrnci si rozpálím trošku sádla, na kterém nechám osmahnout nakrájenou cibuli do světle hněda.
  • Přidám kmín, opepřím a zamíchám.
  • Nyní přidám nakrájený česnek zároveň s párky na kolečka, promíchám a rychle orestuji, cca 2 minuty.
  • Přidám papriku, zamíchám a velmi krátce orestuji. Poté zaliji vývarem a vařím 15 minut.
  • V misce smíchám smetanu s mlékem a moukou, pořádně rozmíchám a přes sítko přecedím do polévky.
  • Nechám probublat 10 minut, pak přidám majoránku, dochutím solí a pepřem a můžu podávat.

Před podáváním na stůl ještě dozdobím něčím zeleným dle libosti a vlastních chutí.

Dobrou chuť