Děravý pekáč
Tak v tom toho příliš nevytvoříme. V tomto případě však nejde o staré či poškozené nádobí, nýbrž jde o další z jídel "co dům dal", které však chutná skvěle a i cílená příprava skvělý výsledek nabízí.
Na přípravu jsme použili:
sádlo nebo olej
1 brokolici
1 klobásu
1 cibuli
kousek uzeného
8 větších brambor
4 vejce
trošku mléka
děravý sýr
Postupovali jsme následovně:
Brambory jsme si ve slupce předvařili.
Brokolici jsme si také předvařili v osolené vodě a po uvaření byla rozebrána na jednotlivé růžičky.
Cibuli jsme oloupali a nakrájeli nadrobno.
Uzené jsme krájeli na kostičky, klobásu na půlkolečka.
Na pánvi a sádle jsme nechali cibulku zezlátnout a k ní přimíchali uzené s klobásou a orestovali.
Pekáček vymazali sádlem, do něho přes kráječ na brambory protlačili předvařené brambory a přidali růžičky brokolice a orestovanou uzeninu s cibulkou. Osolili a opepřili a důkladně společně promíchali.
Na vrch jsme pokladli plátkový děravý sýr.
V nádobě jsme si rozkvrdlali vejce s troškou mléka a tímto mixem vše řádně zalili.
Na to jsme naplněný pekáček dali do předehřáté trouby, ve které jsme jídlo pekli na 150 stupňů po dobu asi 20 minut.
Nenáročná rychlovka nás velice mile překvapila a právem se zařadila stabilně do našich jídelníčků. Snad potěší i vás, přejeme dobrou chuť.