Děravý pekáč

Tak v tom toho příliš nevytvoříme. V tomto případě však nejde o staré či poškozené nádobí, nýbrž jde o další z jídel "co dům dal", které však chutná skvěle a i cílená příprava skvělý výsledek nabízí.

Na přípravu jsme použili:

  • sádlo nebo olej

  • 1 brokolici

  • 1 klobásu

  • 1 cibuli

  • kousek uzeného

  • 8 větších brambor

  • 4 vejce

  • trošku mléka

  • děravý sýr

Postupovali jsme následovně:

  • Brambory jsme si ve slupce předvařili.

  • Brokolici jsme si také předvařili v osolené vodě a po uvaření byla rozebrána na jednotlivé růžičky.

  • Cibuli jsme oloupali a nakrájeli nadrobno.

  • Uzené jsme krájeli na kostičky, klobásu na půlkolečka.

  • Na pánvi a sádle jsme nechali cibulku zezlátnout a k ní přimíchali uzené s klobásou a orestovali.

  • Pekáček vymazali sádlem, do něho přes kráječ na brambory protlačili předvařené brambory a přidali růžičky brokolice a orestovanou uzeninu s cibulkou. Osolili a opepřili a důkladně společně promíchali.

  • Na vrch jsme pokladli plátkový děravý sýr.

  • V nádobě jsme si rozkvrdlali vejce s troškou mléka a tímto mixem vše řádně zalili.

  • Na to jsme naplněný pekáček dali do předehřáté trouby, ve které jsme jídlo pekli na 150 stupňů po dobu asi 20 minut.

Nenáročná rychlovka nás velice mile překvapila a právem se zařadila stabilně do našich jídelníčků. Snad potěší i vás, přejeme dobrou chuť.