Chlebíčky
Naše klasika. Se šunkou, s vajíčkem, sýrový, s vysočinou a nevím jaké ještě další chlebíčky můžeme kde sehnat, ale co si udělat poctivé, domácí? Nakonec zjistíte jako my, že ty kupované jsou dobré, ale...
Potřebujeme:
3 veky
400 g měkkého salámu vcelku
350 g sýru gouda či eidam vcelku
6 stroužků česneku
8 vajec
rajčata
okurku salátovou či sterilované okurky
petržel
4 – 5 lžic majonézy
1 lžíci tatarky
Postup přípravy:
Uvaříme si vejce natvrdo
Salám a sýr nastrouháme na struhadle do mísy, strouháme nahrubo
Česnek oloupeme a prolisujeme do mísy se salámem a sýrem
Přidáme majonézu a tatarku a důkladně promícháme
Necháme alespoň 30 minut odstát
Mezitím si nakrájíme veku na plátky, nemáme-li již krájenou z obchodu
Vychladlé vejce oloupeme a nakrájíme na kolečka
Stejně nakrájíme i rajčata a okurky
Vytvořenou směsí ze salámu, sýra a česneku namažeme jednotlivé chlebíčky
Na to položíme plátek vajíčka, rajské a okurku
Dozdobíme petrželkou
Nevěřím, že by dlouho vydržely, proto rychle popřát dobrou chuť a honem, ať na vás taky něco zbyde.