Chlebíčky

Naše klasika. Se šunkou, s vajíčkem, sýrový, s vysočinou a nevím jaké ještě další chlebíčky můžeme kde sehnat, ale co si udělat poctivé, domácí? Nakonec zjistíte jako my, že ty kupované jsou dobré, ale...

Potřebujeme:

  • 3 veky

  • 400 g měkkého salámu vcelku

  • 350 g sýru gouda či eidam vcelku

  • 6 stroužků česneku

  • 8 vajec

  • rajčata

  • okurku salátovou či sterilované okurky

  • petržel

  • 4 – 5 lžic majonézy

  • 1 lžíci tatarky

Postup přípravy:

  • Uvaříme si vejce natvrdo

  • Salám a sýr nastrouháme na struhadle do mísy, strouháme nahrubo

  • Česnek oloupeme a prolisujeme do mísy se salámem a sýrem

  • Přidáme majonézu a tatarku a důkladně promícháme

  • Necháme alespoň 30 minut odstát

  • Mezitím si nakrájíme veku na plátky, nemáme-li již krájenou z obchodu

  • Vychladlé vejce oloupeme a nakrájíme na kolečka

  • Stejně nakrájíme i rajčata a okurky

  • Vytvořenou směsí ze salámu, sýra a česneku namažeme jednotlivé chlebíčky

  • Na to položíme plátek vajíčka, rajské a okurku

  • Dozdobíme petrželkou

Nevěřím, že by dlouho vydržely, proto rychle popřát dobrou chuť a honem, ať na vás taky něco zbyde.