Chléb ve vajíčku
Kdekdo nad tímto pokrmem mávne rukou, ale než to uděláte, zamyslete se, zda by i něco tak banálně jednoduchého nešlo udělat lépe, o dost lépe. Já to zkusil a musím říct, že svačinu či večeři jsem měl pro děti i mojí buchtu v cukuletu a přesto to bylo vynikající.
Ingredience:
½ bochníku staršího chleba
5 vajec
trošku mléka
olej
sůl, pepř
plátkový sýr
dresink, hořčice nebo kečup
Jak postupovat:
Chléb nakrájejte na klasické plátky.
Vejce rozklepněte do mísy, osolte a opepřete a důkladně rozšlehejte.
Do vajec vmíchejte trošičku mléka, pomůže se vajíčkům vpít do chleba.
Na pánvi rozehřejte olej.
Jednotlivé plátky chleba důkladně namočte v rozšlehaných vejcích a pokládejte na pánev.
Opékejte chléb z obou stran.
Takto pokračujte se všemi chleby.
Jednu stranu pomažte kečupem nebo hořčicí ( v případě použití dresinku nedávejte nic).
Na to poté položte plátek sýra, který zakápněte dresinkem.
A teď už stačí jen popřát dobrou chuť.