Čevabčiči

Jídlo nemá nic společného s kočičkami, jak jsem si jako dítko myslel. Jde vlastně o přípravu mletého, a to přípravu jednoduchou a rychlou. Recept na rychlý a chutný oběd je tak na světě. Dětem s kečupem, ženám s tatarkou a chlapům s hořčicí a s cibulí, třeba.

Co potřebujeme:

  • balení mletého masa mix nebo 500 g vlastnoručně umletého

  • 1 velkou cibuli

  • 4 stroužky česneku

  • 1 lžičku sladké papriky

  • sůl, pepř

  • 1 lžičku koření do mletých mas (není podmínkou)

  • 4 lžičky majoránky

  • 2 vejce

  • strouhanku ( v případě potřeby)

  • olej

  • jako přílohu brambory nebo bramborovou kaši (lze i pouze s pečivem)

A jak postupovat:

  • Cibuli a česnek si oloupeme. Zatímco cibuli krájíme na jemno, česnek je potřeba prolisovat, popřípadě utřít nožem.

  • V míse si vše smícháme. Tedy maso, cibuli, česnek, veškeré koření, vejce, osolíme a opepříme a důkladně promícháme a propracujeme.

  • Pokud je směs řidší, přidáme hrst strouhanky a zapracujeme.

  • Z těsta vytvarujeme válečky, které jednotlivě na pánvi s rozehřátým olejem smažíme do zlatova.

Po chvilce máme oběd jako fík, jdeme servírovat, neboť ta naše havěť se již nemůže dočkat. Tak rychle popřát dobrou chuť...