Čevabčiči
Jídlo nemá nic společného s kočičkami, jak jsem si jako dítko myslel. Jde vlastně o přípravu mletého, a to přípravu jednoduchou a rychlou. Recept na rychlý a chutný oběd je tak na světě. Dětem s kečupem, ženám s tatarkou a chlapům s hořčicí a s cibulí, třeba.
Co potřebujeme:
balení mletého masa mix nebo 500 g vlastnoručně umletého
1 velkou cibuli
4 stroužky česneku
1 lžičku sladké papriky
sůl, pepř
1 lžičku koření do mletých mas (není podmínkou)
4 lžičky majoránky
2 vejce
strouhanku ( v případě potřeby)
olej
jako přílohu brambory nebo bramborovou kaši (lze i pouze s pečivem)
A jak postupovat:
Cibuli a česnek si oloupeme. Zatímco cibuli krájíme na jemno, česnek je potřeba prolisovat, popřípadě utřít nožem.
V míse si vše smícháme. Tedy maso, cibuli, česnek, veškeré koření, vejce, osolíme a opepříme a důkladně promícháme a propracujeme.
Pokud je směs řidší, přidáme hrst strouhanky a zapracujeme.
Z těsta vytvarujeme válečky, které jednotlivě na pánvi s rozehřátým olejem smažíme do zlatova.
Po chvilce máme oběd jako fík, jdeme servírovat, neboť ta naše havěť se již nemůže dočkat. Tak rychle popřát dobrou chuť...