Bublanina
Koláč či buchta, jak kdo uzná za vhodné. Rozhodně však jde o mňamku, kterou nám dělávali naše babičky, pak maminky a dnes je našim dětem s chutí a láskou děláme my. A co víc, je to naprosto jednoduché.
Potřebujeme:
30 dkg polohrubé mouky
10 dkg moučkového cukru + trošku na posypku
1 prášek do pečiva
1 vanilkový cukr
1 vanilkový puding
2 vejce
sklenka mléka
sklenka oleje
jakékoliv čerstvé omyté a očištěné ovoce (jahody, třešně apod.)
Postup:
Nejprve si smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a pudingem
Do sypké směsi zapracujeme olej, mléko a na závěr vejce
Celé společně zapracujeme
Plech si vyložíme pečícím papírem, na nějž těsto vylejeme
Na těsto poklademe ovoce dle vlastního výběru
Pečeme 30 minut na 160 stupňů
Pak už jen necháme vychladnout, aby nás z teplé buchty nebolelo bříško, pocukrujeme a jdeme ochutnat. Ochutnáváme a ochutnáváme a za chvilku je plech prázdný. Nechte si chutnat, však ani u vás nezbyde.