Bublanina

Koláč či buchta, jak kdo uzná za vhodné. Rozhodně však jde o mňamku, kterou nám dělávali naše babičky, pak maminky a dnes je našim dětem s chutí a láskou děláme my. A co víc, je to naprosto jednoduché.

Potřebujeme:

  • 30 dkg polohrubé mouky

  • 10 dkg moučkového cukru + trošku na posypku

  • 1 prášek do pečiva

  • 1 vanilkový cukr

  • 1 vanilkový puding

  • 2 vejce

  • sklenka mléka

  • sklenka oleje

  • jakékoliv čerstvé omyté a očištěné ovoce (jahody, třešně apod.)

Postup:

  • Nejprve si smícháme mouku s cukrem, práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a pudingem

  • Do sypké směsi zapracujeme olej, mléko a na závěr vejce

  • Celé společně zapracujeme

  • Plech si vyložíme pečícím papírem, na nějž těsto vylejeme

  • Na těsto poklademe ovoce dle vlastního výběru

  • Pečeme 30 minut na 160 stupňů

Pak už jen necháme vychladnout, aby nás z teplé buchty nebolelo bříško, pocukrujeme a jdeme ochutnat. Ochutnáváme a ochutnáváme a za chvilku je plech prázdný. Nechte si chutnat, však ani u vás nezbyde.