Brambory se zeleninou a sýrem

Jedná se o jedno z těch zdravějších jídel, na kterém jsme si ale i my, masožrouti všeho nezdravého, náramně pochutnali.

Na přípravu potřebujeme:

  • 8 brambor

  • 30 dkg šunky nebo šunkového salámu

  • 1 sklenice zeleniny Kunovjanka nebo Moravanka (může obsahovat velké kusy, ty je potřeba pokrájet na menší kousky)

  • pokud máme zbytek pečeného kuřete ze včerejška, můžeme jej přidat

  • olej

  • sůl, pepř

  • strouhaný sýr

Postup při vaření:

  • Brambory si předvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme.

  • Pak si je nakrájíme na plátky.

  • Pekáček si vymažeme olejem a dno poklademe nakrájenými bramborami.

  • Osolíme a opepříme.

  • Šunku nakrájíme na kostičky a poklademe na brambory.

  • Obsah sklenice i s nálevem vlijeme do misky, pokud je potřeba, pokrájíme velké kusy zeleniny na menší a pak nalijeme rovnoměrně do pekáčku. Nálev je na jídle ten největší vtip.

  • Posypeme strouhaným sýrem.

  • Dáváme zapéct do naší horkovzdušné trouby při 160 stupních na 25 až 30 minut.


A je hotovo. Než se do výtvoru pustíme, popřejeme vám dobrou chuť.