Brambory se zeleninou a sýrem
Jedná se o jedno z těch zdravějších jídel, na kterém jsme si ale i my, masožrouti všeho nezdravého, náramně pochutnali.
Na přípravu potřebujeme:
8 brambor
30 dkg šunky nebo šunkového salámu
1 sklenice zeleniny Kunovjanka nebo Moravanka (může obsahovat velké kusy, ty je potřeba pokrájet na menší kousky)
pokud máme zbytek pečeného kuřete ze včerejška, můžeme jej přidat
olej
sůl, pepř
strouhaný sýr
Postup při vaření:
Brambory si předvaříme ve slupce, necháme vychladnout a oloupeme.
Pak si je nakrájíme na plátky.
Pekáček si vymažeme olejem a dno poklademe nakrájenými bramborami.
Osolíme a opepříme.
Šunku nakrájíme na kostičky a poklademe na brambory.
Obsah sklenice i s nálevem vlijeme do misky, pokud je potřeba, pokrájíme velké kusy zeleniny na menší a pak nalijeme rovnoměrně do pekáčku. Nálev je na jídle ten největší vtip.
Posypeme strouhaným sýrem.
Dáváme zapéct do naší horkovzdušné trouby při 160 stupních na 25 až 30 minut.