Bramborová kaše
Jasně, rozvařené brambory, troška mléka a másla a máme? Kejdu. Pojďme jednoduše připravit lahodnou bramborovou kaši, která bude chutnat i samotná.
Ingredience:
brambory – varný typ C (dle počtu strávníků, alespoň 2 kg)
½ – 1 máslo (250g)
1 hrnek plnotučného mléka nebo 1 smetana ke šlehání (ta je chutnější)
sůl, kmín
Postup:
připravíme si mléko či smetanu, aby nebyla studená. Měla by mít, tedy i mléko, pokojovou teplotu
brambory oloupeme a nakrájíme na kostky
dáme je do studené vody
osolíme a přidáme 2 špetky kmínu
brambory uvaříme do měkka, ale nerozvaříme
ihned po uvaření brambory slijeme a mačkadlem rozmačkáme
přidáme větší půlku másla rozkrojeného na kousky a mixérem rozmixujeme
hustou kaši po rozmixování zředíme smetanou či mlékem a opět rozmixujeme
poté dochutíme solí, kterou již ručně do kaše zamícháme
Uvidíte sami, že nejde o žádnou vědu a kaše je naprosto dokonalá. Dobrou chuť.