Bramborová kaše

Jasně, rozvařené brambory, troška mléka a másla a máme? Kejdu. Pojďme jednoduše připravit lahodnou bramborovou kaši, která bude chutnat i samotná.

Ingredience:

  • brambory – varný typ C (dle počtu strávníků, alespoň 2 kg)

  • ½ – 1 máslo (250g)

  • 1 hrnek plnotučného mléka nebo 1 smetana ke šlehání (ta je chutnější)

  • sůl, kmín

Postup:

  • připravíme si mléko či smetanu, aby nebyla studená. Měla by mít, tedy i mléko, pokojovou teplotu

  • brambory oloupeme a nakrájíme na kostky

  • dáme je do studené vody

  • osolíme a přidáme 2 špetky kmínu

  • brambory uvaříme do měkka, ale nerozvaříme

  • ihned po uvaření brambory slijeme a mačkadlem rozmačkáme

  • přidáme větší půlku másla rozkrojeného na kousky a mixérem rozmixujeme

  • hustou kaši po rozmixování zředíme smetanou či mlékem a opět rozmixujeme

  • poté dochutíme solí, kterou již ručně do kaše zamícháme

Uvidíte sami, že nejde o žádnou vědu a kaše je naprosto dokonalá. Dobrou chuť.