Bářiny chleby
Občas se u nás nesní veškerý chléb a už už by člověk přemýšlel nad pořízením králíků, když tu náhle ta moje buchta přišla s řešením, jak zpracovat ne zrovna úplně čerstvý chléb a ještě si na tom pochutnat, aniž bychom jeli pořád v topinkách nebo chlebu ve vajíčku. A jak na přípravu takového pokrmu?
Na přípravu budeme potřebovat:
- Chléb, který není zrovna dnes koupený (může být i veka nebo toustový chléb)
- máslo na pomazání
- salám – šunku, šunkový a nebo gothaj, dle možností a vlastních chutí
- pár rajčat a paprik
- nivu, popřípadě nějaký tvrdý sýr
- petrželku na posyp
- a na pečení pečící papír
A jdeme na to:
- Salám, sýr, rajčátka a papriky si nakrájíme na kostičky a společně promícháme.
- Chléb si nakrájíme na plátky a lehce každý plátek z jedné strany pomažeme máslem.
- Na pomazanou stranu pak poklademe směs
- Plech vyložíme pečícím papírem a na něj naskládáme chlebíky
- Dáme do trouby na chvilku zapéct, tj. na 150 stupňů na 5-10 minutek, prostě pěkně do zlatova a křupava
- Veledílo můžeme dozdobit nakrájenou petrželkou
Podáváme ještě teplé a protože tahle dobrota nesnese odkladu, přejeme vám dobrou chuť a jdeme se do toho pustit.