Bábovka tříkrálová
Proč se bábovce takto říká, jsem pochopil ihned. Jde o naprostou dobrotu a ačkoliv jsem zprvu nevěřil, zmizela rychle. Pokud po vánocích nebudete vědět, co s cukrovím, protože to už ani Pinďa nebude žrát a zamrazit na léto nebude ten nejlepší nápad, pojďme společně do bábovky nebo řezů.
Potřebujeme:
zbylé vánoční cukroví
1 – 2 vejce
mléko dle potřeby
1 prášek do pečiva
u řezů můžeme čokoládu na polevu
Jdeme na věc:
Cukroví rozmixujeme na drobečky
V míse smícháme s práškem do pečiva a vejcem, máme-li toho více, dáme vejce dvě
Promícháme a přidáme mléko dle konzistence. Těsto by mělo býti hutné, ale mělo by se táhnout, aby šlo nalít do formy
Pečeme na 160 stupňů asi 30 minut, zkoušíme vpichem špejle, zda se těsto nelepí
Pokud jsme si upekli řezy v nízkém pekáčku, můžeme použít čokoládu na polevu
Rozhodně jde o sladkou tečku za vánočními svátky a za ni děkujeme paní Hance. Dobrou chuť.