Bábovka tříkrálová

Proč se bábovce takto říká, jsem pochopil ihned. Jde o naprostou dobrotu a ačkoliv jsem zprvu nevěřil, zmizela rychle. Pokud po vánocích nebudete vědět, co s cukrovím, protože to už ani Pinďa nebude žrát a zamrazit na léto nebude ten nejlepší nápad, pojďme společně do bábovky nebo řezů.

Potřebujeme:

  • zbylé vánoční cukroví

  • 1 – 2 vejce

  • mléko dle potřeby

  • 1 prášek do pečiva

  • u řezů můžeme čokoládu na polevu

Jdeme na věc:

  • Cukroví rozmixujeme na drobečky

  • V míse smícháme s práškem do pečiva a vejcem, máme-li toho více, dáme vejce dvě

  • Promícháme a přidáme mléko dle konzistence. Těsto by mělo býti hutné, ale mělo by se táhnout, aby šlo nalít do formy

  • Pečeme na 160 stupňů asi 30 minut, zkoušíme vpichem špejle, zda se těsto nelepí

  • Pokud jsme si upekli řezy v nízkém pekáčku, můžeme použít čokoládu na polevu

Rozhodně jde o sladkou tečku za vánočními svátky a za ni děkujeme paní Hance. Dobrou chuť.