Americké brambory

Velmi často se tvrdí, že americké a opečené brambory jsou totéž. To není ale v žádném případě pravda. Rozdíl je v přípravě a tím se dosti liší. V našem menu rozdíl jistě zjistíte. Dnes si společně uděláme právě ty americké.

Na dvě porce potřebujeme:

  • 1 kg brambor

  • sůl

  • pečící plech

Příprava:

  • brambory si důkladně omyjeme

  • i se slupkou si je nakrájíme na měsíčky

  • ty pak poklademe na pečící plech a řádně prosolíme (asi 2 menší hrsti)

  • obracečkou ještě prohrábneme

  • pečeme při 160 stupních zhruba 25 minut a občas obracečkou znovu brambory prohrábneme

  • jsou-li brambory zlatavé, jsou hotové

Ať samotné, nebo jako příloha k čemukoliv, jsou naprosto fantastické. Přejeme tedy dobrou chuť.